ВИДЕО: Евангелие и особые прошения о правосудии второго дня Недели молитвы в Бутырской тюрьме СИЗО-2 Москвы

снято 9.10.2017

DSC00978_1200

Неделя молитвы в Бутырской тюрьме СИЗО-2 Москвы
Второй день: Молитва о правомерном исполнении правосудия

Евангелие от Луки 88 зач, (гл 18 ст. 1- 8)

Рече Господь притчу сию: како подобает всегда молитися , и не стужати си , глаголя: судия бе некий в некоем граде, Бога не бояся и человек не срамляяся. Вдова же некая бе во граде том, и прихождаше к нему, глаголющи: отмсти мене от соперника моего. И не хотяше на долзе времени. Последи же рече в себе: аще и Бога не боюся, и человек не срамляюся, но зане творит ми труды вдовица сия, отмщу ея, да не до конца приходящи застоит мене. Рече же Господь: слышите, что судия неправды глаголет? Бог же не имать ли сотворити отмщение избранных Своих, вопиющих к Нему день и нощь, и долготерпя о них? Глаголю вам, яко сотворит отмщение их вскоре.

Сугубая ектения:

Еще молимся о рабех Божиих, в заключении пребывающих, и в ожидании суда от человек составляемого находящихся, и о еже простити им всякое согрешение и милостиву и благоуветливу быти им Благому и Человеколюбивому Богу нашему, Господу помолимся.

Еще молимся, во еже ни клевета, ни подкуп, ни лжествидетельство, ни заблуждения, ни честолюбие, ни ино что от человеческой немощи составляемое возможет влияти на доследование и суд власть имеющих и по правде законней производити сия призванных, над сими рабы Твоими (имярек), усердно молим ся Ти, Господи, услыши и помилуй.

Аще беззаконие назриши, Господи, Господи, кто постоит, сего ради, Правосуде, не по делом нашим осудиши нас, не по правде Твоей сотвори с нами, но презирая грехи, оставляя беззакония, яви благоутробие и щедоты Твоя, на рабех Твоих сих в покаянии припадающих и милости просящих, Господи, услыши и помилуй.

DSC00983

Молитва

Царю царей и Господи господствующих, Единый истинный Судия живых и мертвых, Надежда ненадеждных, Спасение отчаянных, к Тебе усердно притекаем, о рабех Твоих сих, в ожидании суда от человек составляемаго находящихся. Не вниди в суд с рабы Твоими, яко не оправдится пред Тобою всяка плоть; яви милость благоуторбия Твоего, над рабами Твоими сими, иже познаша и исповедаша греси свои и отступити от злых обещахуся. Сего ради просим, не от человек ожидающи помощи, ни на князей века сего возглагая упование, сотвори да решение суда человеческаго ко благу и спасению сих рабов Тебе усердно молящихся произведено будет. Верен Бог, иже не попустит искуситися паче, нежели понести можем: Умудри вся иже во власти судней суть, да не подобострастием и от немощи человеческой связаны судьбы сих людей в заключении пребывающих будут. Да не злоба и коварствия изменит сердца их и глубина отчаяния поглотит души их, сотвори Господи, по милости Твоей, полагая предел беззаконию, низлагая нечестие, подавая помощь и заступление всем от злых на творение заповедей Твоих обращающихся и в сих подвизатися усердно тщащихся. Предлагаем Тебе ходатайство другов Твоих, иже в земном поприще Тебе Господу и Владыке своему благоугодивших, наипаче же предстательство Пречистыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии, яже и в день Страшнаго суда Твоего, Ходатаицу о спасении нашем дерзаем восприяти. Яви милость и спасение Твое нам зде во юдоли плачевней земнаго странствия нашего и на Страшнем Судище в день втораго и страшнаго пришельствия Твоего. Твое бо есть еже миловати и спасати ны, Христе Боже наш и Тебе славу возсылаем со Безначальным Твоим Отцем и Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Добавить комментарий