ВИДЕО: Неделя молитвы – День второй

Неделя молитвы
День второй
Молитва о правомерном исполнении правосудия

ВИДЕО: Евангелие и молитвы второго дня

Евангелие от Луки 88 зач,( гл 18 ст. 1- 8)

Рече Господь притчу сию: како подобает всегда молитися , и не стужати си , глаголя: судия бе некий в некоем граде, Бога не бояся и человек не срамляяся. Вдова же некая бе во граде том, и прихождаше к нему, глаголющи: отмсти мене от соперника моего. И не хотяше на долзе времени. Последи же рече в себе: аще и Бога не боюся, и человек не срамляюся, но зане творит ми труды вдовица сия, отмщу ея, да не до конца приходящи застоит мене. Рече же Господь: слышите, что судия неправды глаголет? Бог же не имать ли сотворити отмщение избранных Своих, вопиющих к Нему день и нощь, и долготерпя о них? Глаголю вам, яко сотворит отмщение их вскоре.

Сугубая ектения:

Еще молимся о рабех Божиих, в заключении пребывающих, и в ожидании суда от человек составляемого находящихся, и о еже простити им всякое согрешение и милостиву и благоуветливу быти им Благому и Человеколюбивому Богу нашему, Господу помолимся.

Еще молимся, во еже ни клевета, ни подкуп, ни лжествидетельство, ни заблуждения, ни честолюбие, ни ино что от человеческой немощи составляемое возможет влияти на доследование и суд власть имеющих и по правде законней производити сия призванных, над сими рабы Твоими (имярек), усердно молим ся Ти, Господи, услыши и помилуй.

Аще беззаконие назриши, Господи, Господи, кто постоит, сего ради, Правосуде, не по делом нашим осудиши нас, не по правде Твоей сотвори с нами, но презирая грехи, оставляя беззакония, яви благоутробие и щедоты Твоя, на рабех Твоих сих в покаянии припадающих и милости просящих, Господи, услыши и помилуй.

Молитва

Царю царей и Господи господствующих, Единый истинный Судия живых и мертвых, Надежда ненадеждных, Спасение отчаянных, к Тебе усердно притекаем, о рабех Твоих сих, в ожидании суда от человек составляемаго находящихся. Не вниди в суд с рабы Твоими, яко не оправдится пред Тобою всяка плоть; яви милость благоуторбия Твоего, над рабами Твоими сими, иже познаша и исповедаша греси свои и отступити от злых обещахуся. Сего ради просим, не от человек ожидающи помощи, ни на князей века сего возглагая упование, сотвори да решение суда человеческаго ко благу и спасению сих рабов Тебе усердно молящихся произведено будет. Верен Бог, иже не попустит искуситися паче, нежели понести можем: Умудри вся иже во власти судней суть, да не подобострастием и от немощи человеческой связаны судьбы сих людей в заключении пребывающих будут. Да не злоба и коварствия изменит сердца их и глубина отчаяния поглотит души их, сотвори Господи, по милости Твоей, полагая предел беззаконию, низлагая нечестие, подавая помощь и заступление всем от злых на творение заповедей Твоих обращающихся и в сих подвизатися усердно тщащихся. Предлагаем Тебе ходатайство другов Твоих, иже в земном поприще Тебе Господу и Владыке своему благоугодивших, наипаче же предстательство Пречистыя Владычицы нашея Богородицы и Приснодевы Марии, яже и в день Страшнаго суда Твоего, Ходатаицу о спасении нашем дерзаем восприяти. Яви милость и спасение Твое нам зде во юдоли плачевней земнаго странствия нашего и на Страшнем Судище в день втораго и страшнаго пришельствия Твоего. Твое бо есть еже миловати и спасати ны, Христе Боже наш и Тебе славу возсылаем со Безначальным Твоим Отцем и Пресвятым и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Скачать:  Методические рекомендации по НЕДЕЛЕ МОЛИТВЫ: Второй день – Публикация в файле .doc

ВИДЕО: Проповедь Второго дня

Молитвы молитвы и совершении правосудия, о том, чтобы суд не был подвластен клевете, подкупу, человеческим пристрастиям.
Читать: толкование молитв второго дня

Текст православного богослужения второго дня

Наш сайт придаёт проблемам правосудия важнейшее значение.

Некоторые ссылки:

Тамара Морщакова: Судье приходится выбирать: защищать право — или свою карьеру

Протоиерей Константин Кобелев: В тюрьме мы часто имеем дело не c преступником, а с жертвой

ВИДЕО ЦАРЬГРАД: Дело Максима Хохлова (в студии Владимир Михалюк и протоиерей Константин Кобелев)

ВИДЕО: Елена Шувалова осудила работу российских судей, за что была обозвана “кухаркой”

ВИДЕО ЦАРЬГРАД: Дело Максима Хохлова: суд вынес приговор 1 год 3 месяца колонии общего режима

Россия рухнула до уровня Африки в мировом рейтинге верховенства закона

Судья Владимир Михалюк о судебной реформе

Из нашего архива: судья Владимир Михалюк: Президент бессилен, пока в России будут такие суды

Статистические показатели деятельности судов общей юрисдикции за 2016 г. Судебный департаменто при Верховном суде РФ опубликовал статистику за прошедший год (2 февраля 2017 года)

Добавить комментарий

Войти с помощью: